Loader

Historie van SPATIO

2006

NEWMINDS is opgericht

In 2006 hebben Geert Rozendom en Erik Laarman het bedrijf achter SPATIO Fieldservice Software opgericht. Het bedrijf NEWMINDS is ontstaan om de vraag naar ERP systemen te beantwoorden.

2010

De oorsprong van SPATIO

De eerste stenen, van wat nu SPATIO is, zijn gelegd (door de huidige Product Owner: Rene Heino) in de vorm van een native mobiele applicatie op de eerste generatie Ipad. Een heuse pionier, want de iPad was nog geen halfjaar uit!

2011

Plannen met een grafisch planboard

Als aanvulling op onze mobiele applicatie hebben we een planningstool voor de buitendienst ontwikkeld. In 2011 is de eerste versie van het SPATIO Planboard gepubliceerd.

2013

SPATIO voor de Iphone

We kregen de vraag van onze klanten om de mobiele applicatie van SPATIO ook beschikbaar te maken voor de iPhone. Aangezien wij daar de meerwaarde van inzagen, gold voor ons de term: "U vraagt, wij draaien."

2014

Stabiliteit en Betrouwbaarheid

In dit jaar heeft SPATIO een grote stap gemaakt richting volwassenheid. Zowel het SPATIO Planboard als de mobiele applicatie zijn onderhevig geweest aan ontwikkelingen om de stabiliteit en de betrouwbaarheid te waarborgen.

2015

Checklijsten en Bijlagen

Vanaf 2015 is het mogelijk om met SPATIO inspecties uit te voeren. Dit hebben we mogelijk gemaakt door de functionaliteiten checklijsten en bijlagen toe te voegen aan de mobiele applicatie.

2017

Kantoor in Zwolle geopend

Voorheen zaten wij enkel in het oosterse Hengelo. Maar in het voorjaar van 2017 heeft NEWMINDS het tweede kantoor in de Hanzestad Zwolle geopend.

2017

SPATIO gaat internationaal

Wederom een mijlpaal voor SPATIO! In het voorjaar van 2017 hebben we automatisch plannen toegevoegd aan het arsenaal van het SPATIO Planboard. Mede dankzij deze functionaliteit hebben we de eerste internationale klanten overtuigd.

2019

Huisstijl van SPATIO

De volgende volwassenheidsslag van SPATIO stond in het teken van het imago. Waar staat SPATIO voor en hoe gaan we dit uitstralen? De missie en visie van SPATIO werd herzien. Het logo, de kleuren, de website en alle externe documenten zijn aangepast op onze nieuwe huisstijl.

2021

Plannen met tijdsloten

Sinds 2021 is het mogelijk om een werkbon te verslepen naar een tijdsslot. Dankzij de complexe berekeningen in SPATIO wordt deze bon vervolgens volledig automatisch en geoptimaliseerd ingepland.

2023

Route optimalisatie

"Elk nadeel heeft zijn voordeel". Afgelopen jaar heeft onze leverancier van de route optimalisatie aangegeven te stoppen. Aangezien SPATIO niet zonder kan, hebben wij besloten de route optimalisatie in huis te ontwikkelen. En wij zijn trots op het resultaat! Want de planningen zijn sindsdien aantoonbaar efficiënter.