Loader

5 tips om de planning van je monteurs te optimaliseren

5 tips om de planning van je monteurs te optimaliseren

1. Gebruik geautomatiseerde plansuggesties bij het plannen van een afspraak met de klant.
Als planner komt er veel op je af en zijn er veel factoren om rekening mee te houden. De kans dat je iets over het hoofd ziet is groot. Bij SPATIO is het doel de software voor je te laten werken. Wij innoveren onze software altijd vanuit de gedachte van een Service Planner een Service Manager te maken, waarbij de software het werk voor je doet en je als Service Manager het overzicht bewaard.
Laat daarom de software voor je bepalen wat de beste plek is om een werkbon te plannen. Hierbij houdt onze software rekening met tal van factoren. Denk hierbij aan de openingstijden van je klanten, werktijden van je monteurs, vaardigheden van je monteurs, reisduur en/of reisafstand, enz.
Lees meer over automatisch plannen via https://spatio.nl/automatisch-plannen-met-spatio/

 

2. Combineer complexe afspraken, waarbij meerdere monteurs (en materialen) moeten worden ingezet, overzichtelijk in een grafisch planbord.
Afhankelijk van het soort bedrijf komt het (veel) voor dat meerdere monteurs werken aan één opdracht. Hierbij zijn de monteurs ook afhankelijk van de beschikbaarheid van bepaald gereedschap om hun opdracht uit te kunnen voeren.
Bij dergelijke opdrachten wil je goed kunnen zien of meerdere monteurs en gereedschappen op hetzelfde moment beschikbaar zijn en deze ook aan elkaar gekoppeld kunnen plannen.
Binnen SPATIO bieden wij een overzichtelijk grafisch planbord waar je de beschikbaarheid van je monteurs snel en goed kunt inzien. Ook is er de mogelijkheid om een tweede planbord onder het eerste planbord te tonen. Hierdoor wordt het mogelijk de beschikbaarheid van gereedschappen tegelijk in te zien met de beschikbaarheid van je monteurs en kun je goed zien of alle benodigde monteurs en gereedschappen tegelijk beschikbaar zijn.
Tot slot is het mogelijk de benodigde monteurs en gereedschappen op één bon te plannen, zodat dit op de juiste manier aan elkaar gekoppeld staat.

 

Er is veel mogelijk om de planning van je monteurs (nog) verder te optimaliseren.

3. Zorg dat alle informatie up to date beschikbaar is voor de monteurs en planners.
Niets is zo vervelend als werken met verouderde informatie om er op een later moment achter te moeten komen dat de informatie niet up to date is.
Binnen SPATIO is informatie altijd real-time beschikbaar. Zo kan efficiënt gewerkt worden en gaat er geen kostbare tijd verloren.

 

4. Automatiseer workflows via checklists.
Het werken met checklists heeft meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is werkzaamheden op een vaste, meest efficiënte wijze uitvoeren door de stappen uit de checklist te volgen. Zo kun je voorkomen dat er onnodig tijd verloren gaat. Lees meer over het gebruiken van checklists binnen SPATIO via https://spatio.nl/workflow-optimalisatie-met-behulp-van-de-spatio-checklists-module/

 

5. Gebruik een Field Service App.
Door een Field Service App te gebruiken heeft een monteur alle informatie real-time bij de hand binnen één applicatie. Alle relevante documenten zoals handleidingen, foto’s en tekeningen zijn op één centrale plek direct inzichtelijk. De monteur kan informatie invoeren wat vervolgens automatisch leidt tot de juiste verwerking, veel zaken worden automatisch al juist ingevuld / voorgevuld wat veel tijd maar ook fouten bespaard.

 

Meer weten over onze SPATIO Field Service Software? Neem contact met ons!

Demo aanvragen